Terapia Bowen
Terapia Bowen reprezintă unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente în lume, în prezent. Se bazează pe teoria conform căreia, odată ce se realizează relaxarea totală a corpului, se activează capacitatea proprie a organismului de a redresa orice problemă a corpului și a mintii, readucerea acestora la echilibru și armonie.
Tehnica terapeutica Holistica constă în aplicarea unor mișcări ușoare la nivelul diferitelor zone ale corpului. Aceasta este efectuată de către un terapeut Bowen instruit. Metoda este utilizată pentru ameliorarea durerilor și se adresează tuturor categoriilor de vârstă.
- 1h - 220 RON
Ce afecțiuni se pot trata cu terapia Bowen?
Principalele afecțiuni pe care le poate trata terapia Bowen sunt cele legate de sistemul osos, muscular și articular. Fiindcă presupune atingeri ușoare cu degetele și nu un masaj intensiv ca în cazul altor terapii, tratamentul este mai puțin dureros.
Rezultate terapia Bowen
Rezultatele persoanelor care aleg terapia Bowen pot fi spectaculoase chiar după prima ședința, datorita faptului ca organismul intră în procesul de autovindecare. Este o alternativă de tratament care nu implica manipulare forțată, terapeutul ajutând corpul să se refacă natural, în ritmul firesc, fără a-l forța să execute o comandă anume.
Ce se întâmplă după ședința de Bowen?
După un tratament Bowen, este posibil să simțiți imediat mai multă mobilitate și mai puțină durere. Cu toate acestea, este posibil ca după tratament să ai aceleași simptome cu care ai venit, pentru că în cursul săptămânii următoare, corpul continuă să proceseze mișcările Bowen. Fiecare persoană răspunde diferit la terapia Bowen.
Cât de des ar trebui să fac terapia Bowen?
Terapeuții Bowen nu pot indica un număr de ședințe ce vor fi necesare unui pacient, fiindcă fiecare persoană este unică și răspunde la tratament în maniera proprie. Evoluția pacientului va fi reevaluată înainte de fiecare ședință. Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima ședință, procesul de auto-vindecare derulându-se și pe parcursul zilelor următoare.
Ce este terapia Bowen?
Tehnica Bowen este o metodă holistică non-invazivă, asemănătoare masajului. Scopul principal al terapeutului este de a stimula fibrele nervoase și receptorii implicați in generarea simptomelor dureroase.
Mișcările efectuate de acesta sunt continue, precise și blânde. După efectuarea unui set complet de mișcări, terapeutul face o pauză de 2-5 minute.
Pe durata acestei pauze, fibrele musculare se relaxează, în timp ce circulația sanguină și limfatică este stimulată. Aceste schimbări contribuie la grăbirea vindecării și la reducerea durerii. Însă, sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege mecanismele acestei terapii, dar și pentru a confirma eficacitatea acesteia.
- 1h - 220 RON
FAQ
Intrebari frecvente
Efectuarea ședințelor de terapie Bowen nu necesita o pregătire specială. Însă, adoptarea unor obiceiuri te poate ajuta să obții rezultate mai bune. Astfel, sunt indicate următoarele:
- evită exercițiile fizice sau alte terapii
- hidratează-te
- nu aplica comprese calde sau reci
- este important de cunoscut faptul că terapeutul va efectua mișcările specifice peste haine. Nu este necesar contactul direct cu pielea. Astfel, este foarte important să alegi haine cat mai comode.
- pune întrebările terapeutului tău înainte sau după ședință
- pregătește-te pentru relaxare
O sesiune de terapie Bowen durează de obicei în jur de 1 oră.
Pacientul poate fi culcat pe un pat sau pe o masă de masaj, acoperit, într-o poziție confortabilă, dar tratamentul Bowen se poate aplica și unui pacient așezat pe scaun.
Un tratament constă în aplicarea unor mișcări delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra mușchilor și țesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte ușoară
Vei experimenta cele mai mari beneficii de pe urma ședinței tale dacă doar îți permiți să devii liniștit și relaxat… ceea ce îl ajută pe terapeutul tău să se concentreze pe oferirea unui masaj grozav! Comunicați cu siguranță cu terapeutul dumneavoastră dacă simțiți vreo durere sau disconfort, dacă aveți îngrijorări în timpul masajului sau dacă există ceva ce poate face terapeutul dumneavoastră pentru a vă face mai confortabil. Unele tipuri de masaj care lucrează pe straturile profunde ale mușchilor și țesuturilor, cum ar fi țesuturile profunde sau masajul sportiv, vor necesita mai mult feedback pentru a se asigura că presiunea nu este incomodă.
Acest lucru se întâmplă foarte des în timpul unui masaj și nu are de ce să vă fie jenă. Luați-o doar ca pe un semn că vă bucurați de relaxare!
Excitarea este un răspuns parasimpatic natural, așa că nu vă simțiți vinovați. Cu toate acestea, înțelegeți că nu a fost intenția terapeutului dvs. de masaj să vă excite. Codul nostru de conduită etică profesională ne cere să ne asigurăm că limitele sunt clare. Dacă există o tehnică sau o mișcare de distragere a atenției (adică balansarea trunchiului în sus) care te-a excitat, este în regulă să-i spui terapeutului să oprească acea mișcare. Pentru a fi clar, avem o politică de toleranță zero și orice avans sexual, insinuări sau atingeri neadecvate reprezintă un motiv pentru încheierea imediată a sesiunii dvs.